Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza k. Łomży 23 listopada Ubojnia otrzymała certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Kulinarne mięso wieprzowe”.
Ubojnia Zwierząt Robert Rytel produkuje półtusze wieprzowe, uwzględniając upodobania, a także preferencje zakładów rozbiorowych. Zakład po całkowitej przebudowie wznowił w 2016 roku działalność, a rok 2017 zakończy się ubojem prawie 0,5 mln sztuk trzody. Planowane są dalsze inwestycje oraz osiągnięcie pełnej mocy ubojowej pięciu tysięcy sztuk trzody dziennie.
Standard QAFP jest kolejnym obok ISO i IFS wdrożonym w zakładzie systemem jakościowym.
– Nasza siła produkcji mięsa tkwi w wysokiej jakości surowcu, restrykcyjnych normach i zapisach w systemie QAFP dotyczących całego łańcucha produkcji. Odzwierciedla to hasło naszej firmy „Zawsze tylko jakość” – mówi Robert Rytel.
Mięso ze znakiem QAFP będzie dostępne na terenie całej Polski.