Obraz

POLSKI SCHAB WIEPRZOWY RYTEL

Schab wieprzowy bez kości odcięty z odcinka piersiowo-lędźwiowego półtuszy wzdłuż linii cięć: od przodu – pomiędzy 4 i 5 kręgiem piersiowym, od góry – po linii podziału tuszy, od tyłu – po linii oddzielenia biodrówki, tj. po przedniej krawędzi skrzydła kości biodrowej, tak aby część chrząstkowa skrzydła została przy schabie, od dołu – po linii prostej w odległości 3 cm poniżej dolnej granicy przyczepu mięśnia najdłuższego grzbietu do żeber, następnie całkowicie odkostniony. Słonina ze schabu całkowicie zdjęta lub może on być pokryty warstwą tłuszczu grubości 2-5 mm w zależności od dalszego przeznaczenia. W skład schabu wchodzą główne mięśnie: najdłuższy grzbietu, wielodzielny grzbietu, kolczysty i lędźwiowy większy (tj. polędwiczka wewnętrzna).

Zapraszamy do degustacji naszego najwyższej jakości schabu wieprzowego! Nasze mięso pochodzi wyłącznie z najlepszych gospodarstw, gdzie zwierzęta są hodowane w ekologiczny sposób, a ich dobrostan jest najwyższym priorytetem. 

Nasz schab wieprzowy charakteryzuje się idealną równowagą między mięsistością a delikatnością. Jest soczysty, aromatyczny i niezwykle pełen smaku. Idealnie nadaje się do grillowania, pieczenia lub smażenia. 

Zobacz również