Badz-na-biezaco

Bądź na bieżąco


Logo_color
znak_QAFP_pelny_kolor

portalspozywczy.pl: Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Łomży z certyfikatem QAFP

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza k. Łomży 23 listopada Ubojnia otrzymała certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Kulinarne mięso wieprzowe”. Ubojnia Zwierząt Robert Rytel produkuje półtusze wieprzowe, uwzględniając upodobania, a także preferencje zakładów rozbiorowych. Zakład po całkowitej przebudowie wznowił w 2016 roku działalność, a rok 2017 zakończy się ubojem prawie 0,5 mln sztuk trzody. Planowane są dalsze inwestycje oraz osiągnięcie pełnej mocy ubojowej pięciu tysięcy sztuk trzody dziennie. Standard QAFP jest kolejnym obok ISO i IFS wdrożonym w zakładzie systemem jakościowym. – Nasza siła produkcji mięsa tkwi w wysokiej jakości surowcu, restrykcyjnych normach i zapisach w systemie QAFP dotyczących całego łańcucha produkcji.  Odzwierciedla to hasło naszej firmy „Zawsze tylko jakość” – mówi Robert Rytel. Mięso ze znakiem QAFP będzie dostępne…

Aktualności
znak_QAFP_pelny_kolor

mylomza.pl: Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza z certyfikatem QAFP

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza k. Łomży otrzymała kilka dni temu certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Kulinarne mięso wieprzowe”. Standard QAFP jest kolejnym obok ISO i IFS wdrożonym w zakładzie systemem jakościowym. Wielkość produkcji w Systemie QAFP kształtuje się na poziomie 450 tys. świń w skali roku. Ubojnia Zwierząt Robert Rytel produkuje półtusze wieprzowe, uwzględniając upodobania, a także preferencje zakładów rozbiorowych. Zakład po całkowitej przebudowie wznowił w 2016 roku działalność, a rok 2017 zakończy się ubojem prawie 0,5 mln sztuk trzody. Planowane są dalsze inwestycje oraz osiągnięcie pełnej mocy ubojowej pięciu tysięcy sztuk trzody dziennie. Ubojnia Zwierząt Robert Rytel jest dostawcą świeżych półtusz do dużych regionalnych zakładów. Mięso ze znakiem QAFP będzie dostępne na terenie całej Polski. System Gwarantowanej Jakości…

Aktualności