25 lat działalności Ubojni Rytel - to czas na podsumowanie i czas na wspomnienia

Naszą firmę tworzą ludzie, których łączy wspólny cel i wspólna wizja prowadzenia biznesu. W naszej firmie zawsze było miejsce dla ludzi otwartych, ambitnych i zdolnych. Osiągnęliśmy w ciągu tych 25 lat bardzo dużo, bo zawsze w wyzwaniach widzimy szanse - nie zagrożenia. Na sukces Ubojni Rytel składa się zaangażowanie wszystkich członków załogi - całego naszego ZESPOŁU - dziękuję wam za każdy dzień ciężkiej pracy. Dziękuję Waszym rodzinom za wsparcie.

Dziękuję również naszym kontrahentom - najlepszym polskim hodowcom trzody, którzy nam zaufali i dali szansę rozwoju. Dostarczacie do naszego zakładu najlepsze polskie tuczniki. Dziękuję naszym odbiorcom - to Wy, doceniacie każdego dnia, najwyższą jakość naszych produktów. Dziękuję konsumentom naszych produktów. Tradycyjna polska kuchnia nie może się obyć bez świeżej i naturalnie soczystej wieprzowiny - właśnie taką przygotowywała moja Mama....

Dla mojej żony i córek mam szczególnie gorące podziękowania - zawsze byłyście i jesteście najważniejsze!

Robert Rytel 

mylomza.pl: Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza z certyfikatem QAFP

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel z Podgórza k. Łomży otrzymała kilka dni temu certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Kulinarne mięso wieprzowe". Standard QAFP jest kolejnym obok ISO i IFS wdrożonym w zakładzie systemem jakościowym. Wielkość produkcji w Systemie QAFP kształtuje się na poziomie 450 tys. świń w skali roku.

 

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel produkuje półtusze wieprzowe, uwzględniając upodobania, a także preferencje zakładów rozbiorowych. Zakład po całkowitej przebudowie wznowił w 2016 roku działalność, a rok 2017 zakończy się ubojem prawie 0,5 mln sztuk trzody. Planowane są dalsze inwestycje oraz osiągnięcie pełnej mocy ubojowej pięciu tysięcy sztuk trzody dziennie.

Ubojnia Zwierząt Robert Rytel jest dostawcą świeżych półtusz do dużych regionalnych zakładów. Mięso ze znakiem QAFP będzie dostępne na terenie całej Polski.

System Gwarantowanej Jakości Żywności – QAFP (Quality Assurance for Food Products) został opracowany w 2009 roku z inicjatywy Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, organizacji zrzeszającej przedsiębiorstwa funkcjonujące w branży mięsnej. Jasno sprecyzowano wówczas podstawowe motywy stworzenia Systemu:

  • wyróżnienie produkcji wprowadzającej wyższą jakość żywności;
  • działanie na rzecz konsolidacji branży,
  • ochrona polskich producentów w całym łańcuchu żywnościowym;
  • oraz wypracowanie narzędzia efektywnej promocji.

Założenia Systemu QAFP stworzyli naukowcy z wiodących ośrodków akademickich w Polsce – Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytutu Zootechniki w Krakowie, Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.

System QAFP zyskał ponadto uznanie najlepszych ekspertów i naukowców na polskim rynku oraz wsparcie organizacji konsumenckich.

11 grudnia 2009 r. decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP wraz z zeszytem branżowym „Kulinarne mięso wieprzowe" został uznany za krajowy system jakości żywności.

http://mylomza.pl/home/region/item/16329-ubojnia-zwierz%C4%85t-robert-rytel-z-podg%C3%B3rza-z-certyfikatem-qafp.html

Z ostatniej chwili

Ubojnia Rytel nagrodzona przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego!

9 czerwca 2022 roku w Pałacu Prezydenckim w Warszawie odbyła się 32. Gala „Teraz Polska”, czyli finał konkursu organizowanego przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego na najlepsze produkty, usługi i innowacje. 

Popularne w Galerii

team5
Back to Top